Biopohjaista muovia selluloosasta ja fossiilivapaata jopa hiilidioksidista

Teksti Marja Ollakka, kuvat Woodly

Öljypohjaisille muoveille syntyy koko ajan yhä enemmän vaihtoehtoja. Eväsleivän kääre voi syntyä myös läpinäkyvästä puupohjaisesta muovista.

Puupohjaiseen muoviin kääritty juustosämpylä.
Kioskilta ostettu juustosämpylä kääriytyy puupohjaiseen muoviin, joka on kotimaista woodly-materiaalia.

Jo 1800-luvulla kehitetyt ensimmäiset muovimateriaalit olivat biopohjaisia, ja ne keksittiin korvaamaan kallista norsunluuta. Nyt biopohjaisista muoveista kehitetään vaihtoehtoja öljypohjaisille muoveille. Muoveja valmistetaan esimerkiksi sokeriruo’osta, maissista, selluloosasta, puutisleistä, ei-syötävistä ruuantuotannon sivuvirroista ja rehukasveista. Biopohjaisia muoveja tehdään jopa levistä ja metaanista.

Muovia voi valmistaa myös ilman biopohjaisia tai fossiilisia raaka-aineita. Suomalainen Fortum on fossiilittomien muovien kehityksen kärjessä: sen tavoitteena on kierrättää jätteenpoltosta syntyviä hiilidioksidipäästöjä ja muuntaa ne muoveiksi.

Fortum käynnistää tutkimuslaboratorion loppuvuonna Riihimäen jätteenpolttolaitoksen vieressä.

Jaakko Kaminen.
Toimitusjohtaja Jaakko Kaminen, Woodly Oy.

Granulaattimuotoista, puuselluloosapohjaista muoviraetta

Suomessa selluloosa on luonteva biomuovin raaka-aine. Sellupohjaiseen muovi-innovaatioon saa hyvän näppituntuman, kun ostaa junan ravintolavaunusta tai R-kioskilta eväsleivän. Eväät on kääritty läpinäkyvään puupohjaiseen muoviin, joka on valmistettu suomalaisen Woodly Oy:n samannimisestä materiaalista.

Woodly-materiaali on granulaattimuotoista, puuselluloosapohjaista muoviraetta. Woodlyn asiakkaita ovat yritykset, jotka valmistavat granulaatista monenlaisia muovituotteita.

Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen on huomannut, että uuden tuotteen lanseeraaminen vie aikaa.

”Uusilla materiaaleilla on aina edessään muna vai kana -kysymys. Miten saada isoja tuotantomääriä, jotta yksikkökustannus laskee? Miten saavuttaa alhaiset tuotantokustannukset, jotta pystytään tuottamaan isoja määriä?”

”Woodly on biopohjainen, ei biohajoava. Ratkaisu on tietoinen. Emme tarvitse aina uusia, neitseellisiä raaka-aineita.””

Woodly navigoi kysymysten keskellä kahdella tavalla. Yhtiön myyntitiimi myy loppuratkaisuideat brändeille. Muoviyhtiöt, kuten Amerplast, valmistavat brändien haluamat tuotteet Woodlyn granulaatista. Woodly ei itse valmista lopputuotteita.

”Myymme ideat suoraan brändeille eli loppuasiakkaille, jotta voimme viestiä tuotteen lisäarvoa kuluttajalle asti – sen sijaan että myisimme vain raaka-ainetta arvoketjussa seuraavalle operaattorille. Toinen keinomme on edetä tuotannossa partnerimallilla. Osoitamme, että tuotteellemme on kysyntää, teknologia toimii ja se on skaalattavissa muoviteollisuuden olemassa olevilla laitteilla.”

Kierrätettävä materiaali kestää

Woodly-materiaali on biopohjaista, mutta ei biohajoavaa, mikä on tietoinen valinta. Yritys haluaa, että materiaali pysyy muovin kierrossa.

”Jos valmistaisimme biohajoavaa materiaalia, tarvitsisimme jatkuvasti uusia neitseellisiä raaka-aineita. Kierrätettävä materiaali on myös huomattavasti kestävämpi. Siitä voi tehdä useita asioita. Woodly on suunniteltu kierrätettäväksi muovin mekaanisessa kierrätyksessä”, Kaminen kertoo.

Lue lisää:

Muovin kemiallisessa kierrätyksessä öljy synnytetään uudelleen

Kierrätetty muovi käy moneen tuotteeseen

Termoplastiset komposiitit avaruudesta arkeen

Muovin uudet innovaatiot syntyvät kiertotalouden kautta

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä