KIP on ykköspaikka puhtaan siirtymän tekijöille – ”Tervetuloa mukaan”

Teksti Johanna Hylkilä, kuva KIP

Kokkola Industrial Park eli KIP on Kokkolan suurteollisuusalue ja erinomainen esimerkki ekosysteemistä, jossa yhteistyö ja kiertotalous ovat olleet arkea jo kymmeniä vuosia. Näin kirjoittaa Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Johanna Hylkilä.

""
”Haluamme olla maailman toimivin teollinen ekosysteemi – ykköspaikka puhtaan siirtymän ja teollisen murroksen tekijöille”, kirjoittaa Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Johanna Hylkilä.

Ihmiset tutustuvat toisiinsa. Ideat sinkoilevat ja innovaatiot syntyvät. Yhden jätteestä tulee toisen raaka-aine. Vihreä siirtymä etenee. Teollinen murros toteutuu. Kaikki menestyvät.

Näin ekosysteemeistä usein puhutaan. Mutta missä niitä on? Miten ne oikeasti toimivat?

Kokkola Industrial Park eli KIP on Kokkolan suurteollisuusalue ja erinomainen esimerkki ekosysteemistä, jossa yhteistyö ja kiertotalous ovat olleet arkea jo kymmeniä vuosia. Meillä sivuvirrat virtaavat tehtaasta toiseen, ja tuotamme hyödykkeet ja palvelut yhteisvoimin.

JALOSTAMME metalleja ja tuotamme kemikaaleja 16 tuotannollisen yrityksen ja 60 palveluyrityksen voimin. Työntekijöitä alueella on jo 2 400. Osa meistä on tuottanut vihreää vetyä ja ottanut talteen hiilidioksidia jo silloin, kun niistä ei vielä puhuttu. Moni keskittyy nyt akkumateriaaleihin.

”Haluamme olla maailman toimivin teollinen ekosysteemi.”

Haluamme olla edelläkävijöitä jatkossakin. Haluamme olla maailman toimivin teollinen ekosysteemi – ykköspaikka puhtaan siirtymän ja teollisen murroksen tekijöille.

Meille on tärkeää, että ihmiset ja yritykset voivat keskittyä ydintehtäviinsä.

Kun kehitämme ekosysteemiämme, keräämme saman pöydän ääreen kunkin alan parhaat asiantuntijat alueemme yrityksistä, oli kyse sitten turvallisuudesta, energiasta tai ympäristöstä. Tai HR:stä, ICT:stä tai markkinoinnista.

OLENNAINEN OSA ekosysteemiämme ovat myös seudun oppilaitokset, kaupungin hallinto ja alueen muut työnantajat. Yhdessä varmistamme, että elämä Kokkolassa on vaivatonta ja mielenkiintoista. Ja sitähän se on. Tämän voin sanoa tyytyväisenä paluumuuttajana.

Tervetuloa KIP:iin ja Kokkolaan!

Kirjoittaja Johanna Hylkilä on Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistys ry:n toiminnanjohtaja

Lue lisää:

Tulossa tuhansia uusia työpaikkoja – Kokkolassa eletään vihreän siirtymän kärjessä

Tuhannen jalkapallokentän kokoinen kemian alan keskittymä – tiesitkö tämän KIP-alueesta?

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä