​​Tuomas Salminen on Swecon uusi Teollisuus ja energia -toimialan johtaja​

Teksti Kemia-lehti

Tuomas Salminen on nimitetty Swecon Teollisuus ja energia -toimialan johtajaksi ja Sweco Finlandin johtoryhmän jäseneksi. Hän on aiemmin toiminut yrityksessä liiketoimintayksikön johtajana sekä Teollisuus ja energia -toimialan johtoryhmän jäsenenä.

Tuomas Salmisen johdolla Sweco edistää kasvustrategiaansa energiamurroksen ja vihreän siirtymän alueilla. Kuva: Sweco Finland.

Diplomi-insinööri Tuomas Salminen on ollut Swecon palveluksessa vuodesta 2006 lähtien. Hän työskenteli aluksi suunnittelijana ja sittemmin sekä tiimi- että osastopäällikkönä. Viimeisimpänä tehtävänään Salminen vastasi yli 200 asiantuntijan liiketoimintayksikön johtamisesta.  

Swecon Teollisuus ja energia -toimialalla työskentelee Suomessa noin 800 henkilöä.

Toimiala tarjoaa suomalaisille ja kansainvälisille prosessi- ja energiateollisuuden asiakkaille asiantuntijapalveluita. Se keskittyy kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin ja kasvumarkkinoihin, kuten akkuteollisuuteen, biojohdannaisiin, kiertotalouteen ja uusiutuviin energiaratkaisuihin. 

”Olemme keskellä kiihtyvää energiamurrosta ja merkittävin kasvumme tulee jo nyt teollisuuden vihreästä siirtymästä”, Tuomas Salminen kertoo.

”Energiamurros, ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tulevat kasvattamaan palvelujemme kysyntää myös tulevaisuudessa.”

Swecon teollisuus- ja energia-asiantuntijat suunnittelevat teollisuuden kohteita ja prosesseja sekä laativat teollisuusprojektien eri vaiheiden esiselvityksiä ja toteuttavat niitä käytännössä.

”Astun innostuneena uuteen rooliini tämän hienon asiantuntijaorganisaation johtajana”, Salminen sanoo. 

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä