”Pysäyttävän laadukas tiedejulkaisu” – Kemia-lehti palkittiin sisällöstään

Teksti Kemia-lehti 

Kemia-Kemi-lehti sai viime viikolla kunniamaininnan laadukkaasta sisällöstään. Oma media -arvion järjestää ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry. Vuoden 2023 arviossa oli mukana 29 kovatasoista organisaatiomediaa.

Kunniakirja ja kaksi vuoden 2023 numeroa.

Kemia-Kemi-lehti on erinomainen ratkaisukeskeinen tiedejulkaisu. Lehden suurin anti on sen sisällössä: lehti sisältää kansantajuisia artikkeleita ja sujuvaa, elävää sekä helposti omaksuttavaa kerrontaa. Lehti on malliesimerkki erityistoimialan popularisoinnista ja sen pedagoginen lähestymistapa on onnistunut. Lehden peruspalikat ovat hyvin kohdillaan – se on pysäyttävän laadukas ja kiinnostava.”

Näin viestinnän alan ammattilaisista koostunut raati arvioi Kemia-Kemi-lehteä. Kiittävät arviot auttoivat nostamaan lehden kunniamaininnan saajaksi tiukassa kisassa, jossa oli mukana 29 korkeatasoista organisaatiomediaa. Kemia-lehti sai kunniamaininnan laadukkaasta sisällöstään.

Oma Media -arviossa oli mukana tänä vuonna verkkosivuja, lehtiä sekä yksi sosiaalisen median kanava, monimediakokonaisuus ja intranet. Vuosikertomukset kilpailivat omassa sarjassaan. Tuomariston puheenjohtaja Raine Tiessalon mukaan vuoden 2023 Oma Media -arvioon osallistuneet mediat vaikuttivat edellisvuosia laadukkaammilta.

”Organisaation tekeminen ja merkitys voidaan tehdä selväksi ainoastaan viestinnän avulla.”

”Se saattaa kertoa siitä, että laadukkaan viestinnän merkitys organisaation strategisena voimavarana on ymmärretty ylintä johtoa myöten. Organisaation tekeminen ja merkitys voidaan tehdä selväksi ainoastaan viestinnän avulla”, Tiessalo arvioi.

Vuoden 2023 Oma Media -kilpailun voiton vei toistamiseen ulkoministeriön Kehitys-Utveckling-lehti.

Kemian eri osaajia tuotu esiin mukavalla tavalla

Kun Era Contentissa tämän vuoden alussa alettiin tehdä Kemian Seurojen ja Kemianteollisuus ry:n julkaisemaa Kemia-Kemi-lehteä, yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi valittiin kemistien yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistaminen.

Tässä lienee onnistuttu, sillä Oma Media -palkintoraati nosti asian esille arvioinnissaan.

”Lehden tavoitteena on vahvistaa kemistien yhteenkuuluvuuden tunnetta, ruokkia innostusta ja kehittämishalua. Kaikkia näitä tavoitteita näytetään lehden sisällä palveltavan. Sisällöissä on mukavalla tavalla tuotu esille erilaisia kemian alan osaajia, heidän tehtäviään ja myös muuta elämää.”

Myös lehden visuaaliselle ilmeelle annettiin kiitosta.

”Kansi on helposti lähestyttävä ja houkuttelee avaamaan lehden. Taitossa on nähty vaivaa. Yksityiskohtia on hiottu ja erilaisia graafisia elementtejä on kehitetty sisällön tueksi ja visuaalisuutta lisäämään. Kuvat ovat laadukkaita, ammattimaisia ja aikakauslehtimäisiä.”

 

Leena Otsomaa Eero Anhava
Suomen Kemian Seurojen puheenjohtaja Leena Otsomaa antoi lehden vastaavalle toimittajalle Eero Anhavalle tunnustuksen hyvästä työstä kemistien juhlassa Kansallisteatterissa 1.12.2023.

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä