Petro Lahtinen vaihtoi Woodion kosmetiikkaan – raaka-aineet metsästä

Teksti Kemia-lehti, kuvat Jassu Dammert 

Puukomposiitti-innovaatiostaan tunnettu yrittäjä Petro Lahtinen on nyt vaihtanut kosmetiikan kehittäjäksi. Lahtisen ja Jenna Tikkasen kosmetiikkabrändi Lavliér lanseerasi juuri tuotteen, joka sisältää kuusisokeria. Käynnissä on metsäteollisuuden hyppy kosmetiikan miljardibisnekseen. 

Metsäkosmetiikalla on suuri kansainvälinen tulevaisuus, uskovat Lavliérin kehittäjät Jenna Tikkanen ja Petro Lahtinen.

Kotimainen kosmetiikkabrändi Lavliér hyödyntää tuotteissaan puusta saatavia kosmetiikan raaka-aineita. Yli 500 miljardin euron kosmetiikka-ala ja erityisesti sen raaka-aineet ovat uusi kiinnostava sovellusalue puulle ja metsäteollisuudelle.

Lavliérin missiona on toimia kosmetiikka-alan ja metsäteollisuuden välissä pioneerina ja yhdistäjänä. Se haluaa keksiä ja tuoda myytäväksi tuotteita uusista puupohjaisista raaka-aineista.

”Uusien raaka-aineiden kehittäminen ja niiden tuotannon aloittaminen ovat itsessään valtavia projekteja. Helposti unohtuu, että vaikka raaka-aine olisi kuinka edistyksellinen, se ei vielä itsessään tee mitään, ja sen myyminen on vaikeaa ilman kaupallisia referenssejä. Startupien tarjoamat uudet raaka-aineet ovat kosmetiikkajäteille mahdollisuus mutta myös riski”, kemian tohtori Petro Lahtinen sanoo. Hän vastaa Lavliérin liiketoiminnan ja innovaatioiden kehittämisestä.

Lavlierin perustajilla on kasvuyhtiötausta. Lahtisen mukaan näin ollen Lavliér puhuu samaa kieltä raaka-aineita kehittävien startup-yhtiöiden kanssa.

”Tästä syntyy ainutlaatuinen symbioosi, jossa uudet raaka-aineet saavat kaupallisia referenssejä Lavliérin tuotteissa, ja toisaalta Lavliér erottuu markkinoilla uusien raaka-aineiden ansioista. Kaikki hyötyvät”, Lahtinen toteaa.

Palkitussa Woodio-yrityksessään Lahtinen kehitti kylpyhuoneen kalusteita, jotka on valmistettu hänen innovoimastaan puukomposiitista.

Lue myös: ”Ajattelin jo varhain, että haluan olla tieteen kanssa tekemisissä ja tulla miljonääriksi”

 

Yhteistyötä on tehty kuusisokeria valmistavan Borealis Bioproductsin kanssa.

Lavliérin erilaisia kosmetiikkatuotteita.
Suomalaisbrändin tuotteiden imago viestii puhtautta ja eleetöntä ylellisyyttä.

Vedetön voide sisältää kuusisokeria

Nyt lanseerattava Tree Sugar Balm -tuote on tällä hetkellä trendikäs vedetön voide. Se sisältää kuusisokeria, kauppanimeltään SpruceSugar™.

”Olemme todella iloisia siitä, miten hyvin ensimmäinen metsäraaka-ainetta hyödyntävä tuotteemme onnistui”, sanoo Lavliérin perustaja Jenna Tikkanen .

”Mietimme pitkään mikä olisi sopiva ensimmäinen tuote. Halusimme tehdä mahdollisimman monille sopivan, aidosti hyödyllisen tuotteen, joka kuitenkin hyödyntää kuusisokerin ominaisuuksia. Kunnes keksimme, että meidänhän pitää kehittää uudenajan Vitalis. Tästä ajatuksesta syntyi Tree Sugar Balm”, Tikkanen kertoo.

Lavliér on tehnyt tiivistä yhteistyötä kuusisokeria valmistavan Boreal Bioproducts Oy:n sekä formulaatioasiantuntijoiden kanssa.

Lavliér kertoo tiedotteesaan, että tästä yhteistyöstä Suomeen on rakentumassa uusi toimiala ja arvoketju, ”metsäkosmetiikka”, jolla on merkittävä kansainvälinen potentiaali ja tarjoaa kestävän vaihtoehdon nykyiselle fossiiliselle ja palmuöljypohjaiselle kosmetiikalle.

Perustajien yhteistyö alkoi Woodiosta 

 

Lavliér on 2023 lanseerattu suomalainen lifestyle- ja kosmetiikkabrändi, jonka omistaa Pecker & Bay Holding Oy. 

Yrityksen perustajat ovat Jenna Tikkanen ja Petro Lahtinen, joiden yhteistyö alkoi palkitun materiaaliteknologia Woodio Oy:n perustamisesta.

Lavliérin oma myymälä sijaitsee Helsingin Töölössä, ja sen tuotteita myydään kymmenessä jälleenmyyntipisteessä ympäri Suomen.

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä