Leena Otsomaan pääkirjoitus: ”Annetaan nyt tilaa uudelle”

Teksti Leena Otsomaa, kuva Pia Inberg 

Kemian Seurojen väistyvä puheenjohtaja Leena Otsomaa kertoo ajatuksiaan viimeisessä pääkirjoituksessaan ja innostaa väkeä ChemBio-messuille.

Leena Otsomaa.
Leena Otsomaa jatkaa Kemian seurojen hallituksessa puheenjohtajakautensa jälkeen. Hän työskentelee Orionilla lääkeainekehityksen johtajana.

Yksi kemian alan keskeisistä tapahtumista on ihan lähellä: ChemBio-messut järjestetään 10.–11. huhtikuuta. Tapahtuma kokoaa joka toinen vuosi yhteen alan ammattilaiset ja opiskelijat.

Varsinkin korona-ajan tauon jälkeen ChemBio-tapahtumaa odotetaan innostuneesti.

Tämän vuoden messuilla kärkiteemoina ovat vihreä siirtymä ja hyvinvointi. Ne ovat keskeisiä aiheita paitsi alan, myös koko maapallon tulevaisuuden kannalta. Toivottavasti olemme paikalla isona joukkona. Tutustutaan alan uusiin innovaatioihin, tuotteisiin ja ajatuksiin.

”Perinteet ovat tärkeitä, mutta uudelle on annettava tilaa.”

KIRJOITAN NYT VIIMEISTÄ KERTAA Suomalaisten Kemistien Seuran hallituksen puheenjohtajana. Kaksivuotinen antoisa pestini on päättymäisillään. Olen saanut perehtyä yhdistyselämään ja kemian eri aloihin sekä tutustunut uusiin alan ammattilaisiin.

Kiitollisuuteni seurojen edellisiä vaikuttajia kohtaan on vahvistunut. Heidän viisautensa ansiosta meillä on nykyään mahdollisuus jakaa palkintoja alan nuorille lahjakkuuksille.

PUHEENJOHTAJAKAUDELLANI on tapahtunut kaksi Kemia-Kemi-lehteen liittyvää isoa muutosta. Lehden brändi, sisältö, ulkoasu ja tavoitteet on kirkastettu. Lisäksi on kehitetty uusi kemia-lehti.fi-sivusto.

Jatkossa kemian sisältöjen julkaisu keskittyy vahvasti verkkoon. Minusta tämä on nykyaikaa. Itsekin luen mediasisältöjä yhä enemmän vain verkosta. Eikös se ole myös vihreämpää?

KEMIA-LEHTI.FI:STÄ SAAT kaiken hyödyn ja ilon irti, kun kirjaudut sinne. Osa sisällöstä on jatkossa maksumuurin takana ja vain seurojen jäsenten ja lehden tilaajien luettavissa.

Oma filosofiani on: Aina täytyy uudistua. Perinteet ovat tärkeitä, mutta uudelle on annettava tilaa. Näin on tapahtunut Kemian seuroissa ja myös henkilökohtaisessa elämässäni.

Jatkan puheenjohtajakauteni jälkeen Kemian seurojen hallituksen jäsenenä, joten olen edelleen kuulolla. Kiitokset kaikille kuluneesta kahdesta vuodesta.

PS. KEMIAN SEURAT TÄYTTÄÄ huhtikuussa 105 vuotta. Vuosikokouksessa 12.4. valitsemme ja julkistamme seuran uuden puheenjohtajan. Luonnollisesti hänestä ilmestyy heti tuoreeltaan esittelyjuttu kemia-lehti.fi:ssä.

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä