Kemianteollisuuden Tuomas Tikka: ”Energiakriisi työllistää kemian alaa”

”Energiakriisiin liittyy tällä hetkellä valtavasti kemianteollisuudelle tärkeitä kysymyksiä. Erityisesti sähkön ja kaasun hinta ja saatavuus ovat kriittisiä monille kemianteollisuuden yrityksille”, Tuomas Tikka sanoo. Hän työskentelee Kemianteollisuus ry:n vastuullisuustiimissä johtavana asiantuntijana.

Tuomas Tikka.
Tuomas Tikka.

Lyhyellä aikavälillä kyse on kriisistä selviämisestä ja siihen liittyvistä akuuteista toimista, Tuomas Tikka huomauttaa. Pidemmällä aikavälillä aihe liittyy koko toimialan hiilineutraalisuustiehen, mikä nojaa muun muassa sähköistymiseen.

”EU:ssa on valmisteilla valtava määrä energia- ja ilmastolainsäädäntöön liittyviä päivityspaketteja. Uudet pykälät tulevat vaikuttamaan merkittävästi yritysten kilpailukykyyn, sekä keinoihin ja mahdollisuuksiin saavuttaa hiilineutraalisuus.”

Kemia-lehden kirjeenvaihtajana aloittanut Tuomas Tikka, 40, on koulutukseltaan ympäristötekniikan diplomi-insinööri LTY:sta. Hän on tehnyt aikaisemmin töitä Metsäteollisuus ry:lle sekä suunnittelu ja konsulttiyritys Sweco Industry Oy:lle.

Tällä hetkellä hänen työhönsä kuuluu energiaan ja ilmastoon, sekä osin raaka-aineisiin liittyvää lainsäädännön seurantaa ja vaikuttamistyötä. Lisäksi työnkuvaan kuuluu Hiilineutraali kemianteollisuus -kokonaisuus ja siihen liittyvien selvitystöiden ohjaaminen.

Kysymykseen, mitä kemia hänelle merkitsee, Tikka vastaa: ”Kemia on kaikkialla.”

Lue lisää:

Edessä kuuma energiavuosi 2023

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä