Kesätyö kemian alalta – 5 vinkkiä hakuun

Teksti Marja Ollakka, kuva SSAB

Kemianteollisuus tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja eri puolilla Suomea. Kokosimme viisi vinkkiä hakijoille.

Työntekijä kemian alan laboratoriossa.
Teräsyhtiö SSAB palkkaa noin 700 kesätyöntekijää Suomeen.

Ensi kesän kesätyöpaikkojen haku käy yhä vilkkaana, ja kemian alan töitä havittelen kannattaa toimia viimeistään nyt. Kemianteollisuuden Hanna Hyyryläinen ja Duunitorin Lotta Viljamaa antavat omat vinkkinsä kesätyöpaikan hakuun.

1. Käännä katse moneen suuntaan

Kemia on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista. Monipuolinen ala pyrkii löytämään ratkaisuja moniin kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi hyvään elämään. Kemianteollisuus on kansainvälinen ala, jossa on kilpailukykyinen palkka ja monipuoliset etenemismahdollisuudet.

”Kesätyöpaikkoja kannattaa hakea ajoissa ja aina useampaa paikkaa. Listaamme alamme kesätyöpaikkoja netti- ja LinkedIn-sivuillemme, joten vilkaise myös sieltä löytyvät paikat”, neuvoo Kemianteollisuus ry:n asiantuntija Hanna Hyyryläinen.

Lue lisää:

Kemianteollisuuden kesätyösivu

Kemianteollisuuden LinkedIn

2. Toimi heti

”Nyt on juuri oikea aika hakea kesätöitä”, sanoo Duunitorin rekrytoinnin asiantuntija ja viestintäpäällikkö Lotta Viljamaa.

Vilkkaimmat kuukaudet kesätyöilmoitusten määrässä ovat Duunitorilla tammi-, helmi- ja maaliskuu.

”Yleensä teollisuuden ja teknologia-alan kesätyöhauissa suurin piikki on ollut tammikuussa, mutta helmis- ja maaliskuussakin on paljon paikkoja auki. Siksi kemian alan opiskelijoiden kannattaa ryhtyä kesätyönhakuun nyt.”

Kemian alan kesätyöpaikkoja voi etsiä esimerkiksi Duunitorista ja työvoimahallinnon sivuilta tekemällä kohdennetun haun.

Lue lisää:

Duunitorin kesätyöpaikat, kemian ja prosessiteollisuuden tehtävät

Työvoimahallinnon työpaikat, hakusanoilla ’kesä’ ja ’kemia’

3. Ole ennakkoluuloton

EK:n kyselyn mukaan kemian alalla oli viime vuonna noin 4 000 kesätyöpaikkaa. Tänä vuonna paikkoja on arvioitu olevan hieman vähemmän heikon taloustilanteen vuoksi, mutta silti niitä on tarjolla useita tuhansia.

”Kannustan hakemaan paljon, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisia kesätyöpaikkoja, sillä monipuolisten kokemusten kautta löytää parhaiten oman polkunsa ja unelmiensa työpaikan”, Hanna Hyyryläinen sanoo.

Kemian alan kesätyöpaikkoja voi etsiä myös suoraan yritysten sivuilta. Suurimmat yritykset palkkaavat eniten kesätyöntekijöitä. Esimerkiksi SSAB palkkaa noin 700 kesätyöntekijää Suomeen.

Lue lisää:

SSAB:n kesätyöhaku

Lista Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä

”Ei kannata lannistua, jos kesätyöpaikan löytäminen kestää pitkään, sillä usein sinnikkyys palkitaan.”

4. Ole sinnikäs

”On ihan tavallista, ettei kesätyötä löydy heti ensimmäisellä haulla. Ei kannata lannistua, jos kesätyöpaikan löytäminen kestää pitkään, sillä usein sinnikkyys palkitaan. Hakemus on tärkeää kohdentaa aina haettavaan työpaikkaan ja kertoa, miten oma osaaminen ja tausta vastaa siihen, mitä työnantaja etsii”, Viljamaa neuvoo.

”Jo hakuprosessit itsessään ovat aina hyviä oppimiskokemuksia sekä nuorille että yrityksille”, Hanna Hyyryläinen sanoo.

5. Kun ei ole kokemusta, asenne auttaa

Kesätyöntekijöiltä ei yleensä edellytetä vankkaa kokemusta, vaan motivaatio, hyvä asenne ja halu oppia uutta ovat tärkeitä tekijöitä.

”Hakemuksessa pitää kuitenkin pystyä kertomaan omasta – esimerkiksi opintojen kautta kertyneestä – osaamisestaan konkreettisten esimerkkien kautta”, Lotta Viljamaa kertoo.

Työnantaja: nuorissa on yrityksesi tulevaisuus

Kemianteollisuuden Hanna Hyyryläinen ja Duunitorin Lotta Viljamaa toivovat, että mahdollisimman moni työnantaja palkkaa kesätyöntekijöitä tänäkin vuonna.

”Nuorten on tärkeää saada vaikeinakin aikoina oman alan työkokemusta, jotta heillä on tarvittavat valmiudet työelämässä pärjäämiseen tulevaisuudessa. Työnantajien on erityisen tärkeää panostaa kesätyöntekijöiden perehdytykseen, jotta työntekijä ja työnantaja saavat kesätyökokemuksesta mahdollisimman paljon irti”, Lotta Viljamaa sanoo.

”Kesätyöt ovat nuorelle tärkeä mahdollisuus oppia työelämätaitoja sekä saada positiivista kuvaa työelämästä, joten toivottavasti mahdollisimman moni yritys pystyy palkkaamaan kesätyöntekijöitä. Ja toivottavasti yritykset saavat paljon hyviä hakemuksia avoimiin kesätyöpaikkoihin. Kesätöiden myötä yritykset voivat myös löytää vakituisia huippuosaajia omiin tiimeihinsä”, Hanna Hyyryläinen muistuttaa.

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä