Kaupallinen yhteistyö : Oy Adolf Lahti Yxpila Ab

Helposti tehtaalta laivaan asti 

”Haluamme edistää asiakkaidemme liiketoimintaa tarjoamalla räätälöityjä ratkaisuja”, kertoo Adolf Lahden Kokkolan tehdaspalveluista vastaava Antti Ylitalo.
Adolf Lahti on rakentanut asiakkaalleen räätälöidyn lopputuotevaraston.

Antti Ylitalo, mitä uutta Oy Adolf Lahti Yxpila Ab:n toimintaan kuuluu?

Adolf Lahti tarjoaa asiakkailleen monipuolisia logistiikkaratkaisuja. Olemme osa KWH Logistics -liiketoimintaryhmää, joten yhdessä satamaoperaattoreiden kanssa pystymme yhdistämään meri- ja maakuljetukset saumattomasti tehdas- ja kaivospalveluihin. Kokkolan toimipisteessä keskitymme erityisesti kemianteollisuuden palvelemiseen.

Kuutisen vuotta sitten aloimme erään kemianteollisuuden asiakkaamme kanssa kehittelemään uutta varastointiratkaisua. Vuonna 2021 Kokkolan KIP-tehdasalueelle valmistui asiakkaallemme räätälöity lopputuotevarasto. Adolf Lahti vastaa sen toiminnasta itsenäisesti eli haemme tuotteet asiakkaan tehtaalta parin kilometrin päästä, sijoitamme ne varastoomme ja kuljetamme sieltä Kokkolan satamaan. Satamaoperoinnista vastaavat KWH Logistics liiketoimintaryhmään kuuluvat Rauanheimo tai Rodén Shipping. Tarjoamme asiakkaillemme logistisen putken tehtaalta laivaan asti.

Miksi tällainen räätälöity ratkaisu on hyvä asiakkaidenne kannalta?

Asiakkaan materiaalivirta tehtaalta laivaan pystytään hallitsemaan ammattitaitoisesti sekä fyysisesti että järjestelmän puolesta. Järjestelmät ovat tärkeä osa logistiikkaa nykyään. Olemme siis ammattilaisia sekä tavaran- että tiedonhallinnassa.

Toimimme Kokkolassa strategisesti hyvällä paikalla eli tehdasalueen itäisessä päässä, jonka lähellä ovat myös kaikki kolme satama-aluetta.

Millaista erityisosaamista teillä on kemianteollisuuden asiakkaille?

Osaamme käsitellä kemianteollisuuden tuotteita juuri oikeilla tavoilla ja korkeilla laatuvaatimuskriteereillä. Tärkeässä roolissa ovat esimerkiksi puhtausvaatimukset, kontaminaatioriskien hallinta ja tuoterikkojen torjunta.

Entä mitä räätälöityjen ratkaisujen tarjoaminen tarkoittaa Adolf Lahden kannalta?

Meille on ollut strategisesti hyvin merkittävä päätös lähteä mukaan tällaiseen uudenlaiseen toimintatapaan. Se kuitenkin tukee vankkaa haluamme toimia kemianteollisuudessa ja lähes kaikki kemian alan yritykset KIP-alueella ovatkin jo asiakkaitamme.

Haluan kannustaa myös uusia tehdashankkeita suunnittelevia ottamaan yhteyttä jo suunnittelun alkuvaiheessa. Meillä on tietotaitoa, kuinka kemianteollisuuden tuotteita käsitellään laadukkaasti.

Oy Adolf Lahti Yxpila Ab

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä