Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella hyvä tuotantovuosi

Fortumin Loviisassa sijaitseva ydinvoimalaitos ylsi hyvään tuotantomäärään vuonna 2022. Voimalaitoksen käyttökerroin 89,4 prosenttia oli kansainvälisessä vertailussa maailman painevesireaktorilaitosten parhaimmistoa.

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos talvella.
Loviisan ydinvoimala tuottaa noin 10 prosenttia koko Suomessa käytettävästä sähköstä.

Loviisan ydinvoimala tuotti sähköä 7,9 terawattituntia viime vuoden aikana. Voimalan sähköntuotannolla vältetään Suomessa vuosittain noin 6 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt ilmakehään verrattuna siihen, että vastaava määrä tuotettaisiin fossiilisilla polttoaineilla.

Loviisassa on kaksi voimalaitosyksikköä. Loviisa 1:n käyttökerroin oli 90,5 prosenttia ja Loviisa 2:n 88,2. Kakkosyksiköllä toteutettiin vuonna 2022 laaja nelivuotisvuosihuolto ja ykkösyksiköllä polttoaineenvaihtoseisokki.

”Saimme vuosihuolloissa tehtyä kaikki muutos- ja korjaustyöt. Loviisan ydinvoimalaitos tuottaa noin 10 prosenttia Suomessa käytettävästä sähköstä, joten sillä on erittäin tärkeä rooli puhtaan kotimaisen sähkön tuotannossa myös tulevaisuudessa”, sanoo Loviisan voimalaitoksen johtaja Sasu Valkamo.

Fortum on investoinut Loviisan ydinvoimalaitokseen viiden viime vuoden aikana noin 325 miljoonaa euroa.

Lähde: Fortum

Fortum hakenut jatkolupaa

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä