Kemian ja bioteknologian ammattilaiset kokoontuvat jälleen ChemBio-messuille

Teksti Kemia-lehti, kuva Messukeskus ChemBio 2022

ChemBio-messujen ohjelmassa pääset kiinni päivänpolttaviin aiheisiin. Iskusanoina muun muassa akku, NATO, ilmasto ja terveysdata. Kokonaisuutena ohjelma keskittyy hiilineutraaliin tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Messut ovat 10.–11.4.2024 Helsingissä.

Innostava alan huipputapahtuma! Tunnelmaa edellisen vuoden ChemBiosta.

ChemBio Finland on ainutlaatuinen kemian ja bioteknologia-alan ammattitapahtuma koko Pohjoismaissa. Tapahtuma järjestetään yhdessä Suomalaisten Kemistien Seuran, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa. Kemia-lehti on tapahtuman virallinen mediakumppani.

Helsingin Messukeskuksessa on esillä kattava näyttely messun teemoista ja alan uutuuksista. Kemian Päivien ja bioalan seminaarikokonaisuus on suunniteltu niin kemisteille, tutkijoille kuin kemian opettajille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle. Monipuolinen kokonaisuus sisältää mm. seuraavia aiheita:

 • Optinen spektroskopia ja kuvantaminen
 • Uuselintarvikkeet – lupaprosessin haasteet
 • Kemiallisen analytiikan tulevaisuus ja uudet teknologiat
 • Huomispäivän vety
 • 3D-tulostus ja terminen analyysi
 • Suomi, NATO ja joukkotuhoaseet
 • Kriittiset materiaalit kaupunkien kiertotaloudessa
 • Ilmastotutkimuksen seminaari
 • Kestävä kemia opetuksessa
 • Symposium nuorille tutkijoille
 • Synteettinen biologia
 • Bioverstaat ja biotalous
 • Terveysdatan hyödyntäminen
 • Startup forum

”Paras paikka luoda kontakteja ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa.”

Messuilla on katsottavaa ja kuultavaa paitsi ammattilaisille myös muuten vain kemiasta ja bioteknologiasta kiinnostuneille.

Alan tärkein tapahtuma

”Kemiaa tekevät ihmiset. ChemBio Finland on kemian alan tärkein tapahtuma Suomessa, jossa luodaan kontakteja ja verkostoidutaan alan toimijoiden kanssa”, sanoo Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja Sari Vihavainen.

Tapahtuman ohjelma on suunniteltu vastaamaan kemian alan ajankohtaisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

”Käsiteltäviä kattoteemoja ovat esimerkiksi kemian mahdollisuudet kestävän kehityksen edistämisessä. Tapahtumassa pääsee kuulemaan alan eri osa-alueiden uusimmista tutkimuksista, opetusmenetelmistä ja innovaatioista”,  Vihavainen kertoo.

Tutustu: synteettisen biologian rooli lääkekehityksessä

”Vuoden 2024 messuilla tarkastellaan monia kiinnostavia aiheita, kuten synteettisen biologian roolia lääkekehityksessä ja teollisen biotekniikan moottorina. Lisäksi pureudutaan personoitua lääketiedettä koskeviin kysymyksiin sekä terveysdatan hyödyntämiseen”, kertoo Suomen Bioteollisuus ry:n toimitusjohtaja, Alexandra Peth.

Messuilla biotekniikan tohtoriopiskelijoilla on mahdollisuus jakaa näkemyksiään, ja startup-yrityksille tarjoutuu foorumi esitellä tuotteitaan ja palveluitaan.

Kemianalalla tarvitaan lisää työvoimaa. Tapahtumassa vastataan tähän tarpeeseen järjestämällä Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivä, johon liittyy ohjelmaa opiskelijoille ja muille kemian ja bioalan parissa uraa suunnitteleville sekä verkostoidutaan työnantajien kanssa.

Kansainvälinen kemianala Messukeskuksessa

Tuleva ChemBio Finland järjestetään samaan aikaan kemianalan kansainvälisen huipputapahtuma Helsinki Chemicals Forumin ja Pulp & Beyondin kanssa, mikä tekee tapahtumakokonaisuudesta kansainvälisesti entistä houkuttelevamman alan johtaville ammattilaisille.

”On hienoa saada laajasti kansainvälistä kemianalaa Messukeskukseen. ChemBio Finlandin ja Helsinki Chemicals Forumin sekä metsäpohjaisen biotalouden kansainvälisen Pulp & Beyondin järjestäminen samaan aikaan tarjoaa osallistujille mahdollisuuden täydentää osaamistaan uudella tavalla ja verkostoitua laajasti alan huippuammattilaisten kanssa”, iloitsee ChemBio Finlandin liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Lue lisää ChemBio-messuista  

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjoismaiden johtavan kemian ja bioalan ChemBio Finland 2024 -tapahtuman yhteistyössä Suomalaisten Kemistien Seuran, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa 10.–11.4.2024. Samaan aikaan Messukeskus järjestää kansainvälisen Helsinki Chemicals Forumin sekä uuden, kansainvälisen Pulp & Beyond -tapahtuman 10.–11.4.2024 yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä