Kaupallinen yhteistyö : Jervois Finland

Analyyttinen ote koboltista

Joona Rajahalme muutti Kokkolaan vuosi sitten. Jervois Finlandilla hän on juuri ottanut urapolullaan seuraavan askeleen.
31-vuotias Joona Rajahalme vaihtoi elektroniikkaromun kierrätystutkimuksen akkukemikaaleihin.

Näin Joona Rajahalme kertoo:

”Minulle tärkeintä työssäni on mahdollisuus oppia uutta ja kehittää itseäni. Viime syksynä sain aloittaa kemistin työt Jervois Finlandin laboratoriossa, jossa analysoidaan prosessi- ja kobolttituotenäytteitä. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia pitäen sisällään esimerkiksi menetelmäkehitystä ja erilaisten analyyttisten ongelmien ratkaisua. Tehtäväkenttäni laajenee tänä syksynä entisestään, koska aloitin laboratoriopäällikkönä.

Työskentelen nyt ensimmäistä kertaa esihenkilönä, ja sillä saralla riittää uutta opittavaa pitkäksi aikaa.

Uuden tehtävän haasteissa helpottaa se, että tiedän saavani tukea työyhteisöltä. Sama työyhteisö otti minut lämpimästi vastaan, kun tulin taloon viime syksynä. Kollegani kertoivat talon tavoista ja työtehtävistään ja vinkkasivat, kenen puoleen kannattaa missäkin asiassa kääntyä.

Olen opiskellut epäorgaanista ja analyyttista kemiaa Jyväskylän yliopistossa ja tehnyt väitöstutkimusta elektroniikkaromun kierrättämisestä.

Työn yhteiskunnallinen merkitys oli minulle tärkeää, ja niin se on nykyisessäkin tehtävässäni. Jervoisilla pystyn työskentelemään akkumateriaalien valmistuksessa tarvittavien kobolttituotteiden parissa ja näin pystyn olemaan osana hiilineutraalin tulevaisuuden rakentamista.

Jervoisilla huomioimme ympäristönäkökohdat tarkkailemalla päästöjämme sekä tehostamalla tuotantoprosesseja esimerkiksi hukkalämmön ja prosessivesien kierrätyksen osalta.

Vastuullisuus näkyy myös vahvana panostuksena työturvallisuuteen, joka on keskeinen osa työkulttuuriamme.”

Jervois Finland Oy​

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä