850 nuorta saa lehtistipendin

Teksti Kemia-lehti

Kemia-lehti kumppaneineen jakaa stipendejä 850 oppilaalle yli 180 koulussa. Yritykset ja korkeakoulut ovat lähteneet innokkaasti mukaan tukemaan nuorten kemian opiskelua.

""
Lehtistipendi on Kemia-lehden vuosikerta.

Kemia-lehti on jakanut lehtistipendejä yli 10 vuoden ajan. Tänä vuonna stipendien lahjoittajiksi lähti moni aiemmin hanketta tukenut sekä suuri joukko uusia kumppaneita. Mukana on niin yrityksiä, yhdistyksiä kuin korkeakoulujakin.

”On ilo huomata, kuinka moni yritys ja organisaatio kokee, että kemian opiskeluun on näin tärkeä panostaa. Stipendihankkeen tarkoitus on vahvistaa nuorten kiinnostusta kemiaan ja näyttää, kuinka monipuolisesta alasta on kyse”, kertoo Kemia-lehden vastaava toimittaja Eero Anhava.

Lehtistipendi on Kemia-lehden vuosikerta. Niitä lahjoitetaan lukiolaisille, ammattikorkeakoulujen opiskelijoille ja myös yläkoulua käyville. Stipendien saajat ovat kunnostautuneet kemian opinnoissa tai ovat erityisen kiinnostuneita alasta.

Opettajat valitsevat stipendin saajat kouluissaan. Opettajat ovat huolehtineet siitä, että lehti ilmestyy oppilaan kotiosoitteeseen kesäkuun numerosta alkaen.

Stipendit ovat kouluille maksuttomia.

”Suomelle tärkeän kemian innovaation kehittäjä saattaa opiskella tällä hetkellä lukiossa.”

Toimitusjohtaja Mats Peräsalo Lab-dig Oy:stä kertoo, miksi yritys lähti tukemaan stipendilehtien jakamista:

”Seuraavan Suomelle tärkeän kemian innovaation kehittäjä saattaa opiskella tällä hetkellä lukiossa. Hän tarvitsee uravalinnalleen vahvistusta.”

”Halusimme osallistua hankkeeseen, koska Kemia-lehden avulla alasta kiinnostuneet nuoret saavat laajan näkemyksen kemian eri aloihin ja mahdollisuuksiin. Alalle tarvitaan innokkaita tutkijoita, laadunvalvojia ja myös kaupallista osaamista.”

Uudet opiskelijat ovat avainasemassa

Itä-Suomen yliopiston materiaalikemian professori Mika Suvanto toteaa, että Kemia-lehti kertoo hyvin alan eri ammateista.

”Lähdimme mielellämme mukaan stipendien lahjoittajaksi, sillä Kemia-lehti tarjoaa hyvän käyttöliittymän tärkeään aiheeseen.”

”Kemian alan uudet opiskelijat ovat avainasemassa, kun kehitetään kestävään teknologiaan ja hyvinvointiin tähtääviä tulevaisuuden ratkaisuja. Kemia-lehdessä on monipuolisia aiheita teknologiasta uratarinoihin. Näin syntyy laaja kuva erilaisista kemian ammateista. Se rohkaisee alalle uusia asiantuntijoita.”

Haluamme kannustaa nuoria alalle

Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja Sari Vihavainen pitää Kemia-lehteä hyvänä alan tietopakettina.

”Haluamme innostaa nuoria kemian pariin ja näyttää, kuinka kemiaa on oikeastaan kaikkialla. Alkuvuonna uudistettu Kemia-lehti tarjoaa ajankohtaista asiaa tieteestä, opetuksesta ja alan yrityksistä.”

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä