Kaupallinen yhteistyö : ABB

Vetytalouden moniosaaja ABB

Vetytalouden luominen osana hiilineutraalia tulevaisuutta vaatii uudenlaista osaamista ja ratkaisuja alan toimijoilta. ABB:n Energy Industries -yksikön johtaja Eero Koski korostaa, että vetylaitossuunnittelu kannattaa tehdä kokonaisuutena alusta pitäen asiantuntevan kumppanin kanssa.
ABB:n Eero Koski tuotantolaitoksella.
ABB:n Eero Koski muistuttaa vetylaitoksen kokonaissuunnittelun tärkeydestä.

Suomen hiilineutraaliustavoite vuoteen 2035 mennessä tarkoittaa uusiutuvan energian osuuden massiivista kasvua. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää hiilineutraalia sähköistystä, parempaa energiatehokkuutta ja fossiilisten energiamuotojen korvaamista uusiutuvalla sähköllä.

Teollisuudessa on valtava kysyntä päästöttömälle vedylle, jonka markkina-aseman vakiinnuttamiseksi sen tuottamisen on oltava kannattavaa. Kannattavuuden mahdollistaa energianhallinta ja markkinakytkennät sekä joustokomponenttien hyödyntäminen.

”ABB:llä on vahva kokemus energianhallinnasta ja moni­energiaoptimoinnista. Energian­hallinnan lisäksi vedyn tuotannossa ensiarvoisen tärkeää on turvallisuus, joka on hyvä pitää suunnittelun lähtökohtana. Pystymme tarjoamaan ainutlaatuista asiantuntijuutta ja teknologioita suunnittelu- ja integraatiokumppanina sekä systeemitason toimijana”, kertoo ABB:n Eero Koski.

Digitalisaatio, automaatio, instrumentointi ja analysaattorit tekevät sähköistyksen ohella ABB:stä kokonaisvaltaisen teknologiatoimijan vetytalouden rakentajille. Elinkaaripalveluiden tarjoama tuki mahdollistaa järjestelmien korkean käyttöasteen ja luotettavan operoinnin.

”Nykyisten järjestelmien tulee mahdollistaa elinkaaren aikainen skaalautuvuus ja integroitavuus, siksi panostamme siihen kehitystyössä ja suunnittelussa”, Koski toteaa.

ABB

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä