Kaupallinen yhteistyö : Bergmann

Neuvonantajasi vetyprojekteissa

Senior Associate Karoliina Rytkönen on erikoistunut vetytalouteen asianajotoimisto Bergmannilla. Mikä on juristin rooli kehittyvässä markkinassa?
Bergmannin juristi Karoliina Rytkönen seuraa vetyalan kehitystä uteliaan innokkaasti.

Vetytalous on toimintaympäristönä erittäin dynaaminen. Alan teknologia kehittyy nopeasti, eikä sääntely pysy aina ajan tasalla. Juristilta se vaatii analyyttistä ja ratkaisukeskeistä lähestymistapaa.

Suomessa on toimiva lainsäädäntö ympäristöön, maankäyttöön ja turvallisuuteen liittyvissä lupa-asioissa, mutta sitä ei vielä ole suunniteltu elektrolyysillä tuotetulle vedylle tai sen johdannaisille.

Toimimme parhaan nyt käytettävissä olevan tiedon pohjalta ja kehitämme asiakkaidemme kanssa toimintatapoja.

Kehittyvässä markkinassa korostuu tietty riskivalmius ja innovatiivisuus avointen kysymysten äärellä.

Tavoitteena on löytää tehokkain mutta samalla varmin tapa toimia. Pyrimme optimoimaan hankekehityksen kulmakivet tavalla, jonka myös viranomaiset hyväksyvät.

Seuraan aktiivisesti vetyalan lainsäädäntöä ja markkinakehitystä sekä tutustun mahdollisuuksien mukaan teknologioihin ja tuotantolaitoksiin, myös paikan päällä.

Toimin lisäksi Suomen Vetyklusterin regulaatioon keskittyvässä työryhmässä.

Nyt työpöydälläni on erityisesti sopimusjärjestelyjä vedyn yhteishankkeiden edistämiseksi sekä taustakartoituksia oikeudellisista edellytyksistä.

Me Bergmannilla hoidamme projektien koko elinkaaren luvituksesta transaktioihin. Meillä on vahva fokus uusiutuvassa energiassa.

Olemme toimineet pitkään tuulivoimatoimeksiannoissa, ja osaamiseemme kuuluvat lisäksi aurinkovoima sekä maakaasu. Kokemusta on myös perinteisestä laitosrakentamisesta.

Olemme joustava, putiikkimallinen asianajotoimisto, jolle asiakkaiden hankkeet ovat keskiössä.

Keskustelemme myös kansainvälisten toimijoiden kanssa Suomen markkinoista ja toimintaympäristöstä.”

Bergmann Attorneys at Law

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä