Kaupallinen yhteistyö : ChemBio Finland

Kevään ChemBio Finlandin kärkiaiheina vihreä siirtymä ja hyvinvointi

Ensi vuosi on jälleen odotettu ChemBio Finland -tapahtumavuosi. Kemian ja bioteknologian ammattilaiset kokoontuvat Helsingin Messukeskukseen 10.–11. huhtikuuta 2024.
""
Seminaariohjelma ja laaja näyttely on maksuton tapahtumaan rekisteröityville ammattilaisille ja opiskelijoille.

Pohjoismaiden merkittävin kemian ja bioteknologian ammattitapahtuma ChemBio Finland kerää joka toinen vuosi Messukeskukseen tuhansia kävijöitä verkostoitumaan, tutustumaan kemian alan ja bioteknologian uutuustuotteisiin sekä päivittämään ammattitaitoaan laadukkaissa seminaareissa.

ChemBio Finlandin järjestävät yhteistyössä Kemian Seurat, Suomen Bioteollisuus ry, Kemianteollisuus ry ja tapahtuma-areena Messukeskus. Kemian Päivien ja bioalan seminaarikokonaisuudet on suunniteltu niin kemisteille ja tutkijoille kuin kemian opettajille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle.

Kestävää kasvua ja uusia käsipareja alalle

Kevään 2024 ohjelma keskittyy hiilineutraaliin tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Nämä teemat tarjoavat laajan kirjon näkökulmia nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin. Seminaarikokonaisuus tarjoaa tilaisuuden oppia muun muassa optisen spektroskopian ja kuvantamisen saloista, tarkastella uuselintarvikkeiden lupaprosessin haasteita sekä tutustua kemiallisen analytiikan tulevaisuuden teknologioihin. Lisäksi puhutaan huomispäivän vedystä, 3D-tulostuksesta, ilmastotutkimuksesta ja kestävän kemian opetuksesta.

Tutkijoiden ja asiantuntijoiden johdolla perehdytään myös kriittisten materiaalien merkitykseen kaupunkien kiertotaloudessa ja synteettisen biologian mahdollisuuksiin. Bioverstaat ja terveysdatan hyödyntäminen avaavat näkymiä biotalouden ja terveysteknologian maailmaan. Suomen NATO-jäsenyyden myötä ohjelmassa tarkastellaan ajankohtaisena aiheena myös joukkotuhoaseita kemian näkökulmasta.

Seminaariohjelman ohella tapahtuman antia täydentää laaja näyttely, jossa myös startup-yrityksille tarjoutuu foorumi esitellä tuotteitaan ja palveluitaan. Alan työvoimapulaa taklataan Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivällä, joka tarjoaa räätälöityä ohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia opiskelijoille ja muille kemian ja bioalan parissa uraa suunnitteleville.

Ohjelmaa myös kahdessa rinnakkaistapahtumassa

ChemBio Finlandin kanssa samanaikaisesti järjestetään kansainvälisen kemikaaliturvallisuuden huipputapahtuma Helsinki Chemicals Forum ja voimakkaasti uudistunut metsäteollisuuden kansainvälinen ammattitapahtuma Pulp & Beyond, joka aiemmin tunnettiin nimellä PulPaper.

ChemBio Finland on maksuton tapahtuma alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Rekisteröitymällä pääsee vierailemaan myös muissa samanaikaisissa tapahtumissa.

”ChemBio Finlandin, Helsinki Chemicals Forumin ja Pulp & Beyondin järjestäminen samaan aikaan tarjoaa osallistujille mahdollisuuden täydentää osaamistaan uudella tavalla ja verkostoitua laajasti ja kansainvälisesti alan huippuammattilaisten kanssa”, sanoo ChemBio Finlandin liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Teksti: Anu-Eveliina Mattila
Kuvat: Helsingin Messukeskus

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä