Laadunvalvonnan tekninen asiantuntija (kemia)

Haemme Teknistä Asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen Hangon toimipisteellemme. Kyseessä on vanhempainvapaan sijaisuus 31.12.2025 asti.

Tehtävän kuvaus

Tehtäviisi kuuluu Laadunvalvonnan teknisten toimintojen -yksikön erilaiset työtehtävät, kuten esimerkiksi laboratoriolaitteiden ja järjestelmien ylläpito sekä validointi ja tilojen ja hyödykkeiden hallinta. Laadunvalvonnan teknisten toimintojen -tiimin jäsenenä varmistat omalta osaltasi, että laboratorioissa pystytään suorittamaan analyysit työturvallisesti sekä oikea-aikaisesti. Työskentelyn toimipaikkana on yksikkömme toimipiste Hangossa.

Vastuihisi voi kuulua mm. seuraavia tehtäviä:

 • Laboratorion mittalaitteiden vikatilanteiden ja poikkeamatilanteiden selvitys ja ratkaisu oikea-aikaisesti ja laadukkaasti
 • Laboratorion mittalaitteiden ennakkohuoltotöiden ja kalibrointien tarkastaminen
 • Uusien laboratorion mittalaitteiden hankinta ja validointi lääkeviranomaisten vaatimusten mukaisesti
 • Laboratorion mittalaitteisiin/tiloihin liittyvien tehtävien koordinointi sekä tiivis yhteistyö laboratorion sekä eri sidosorganisaatioiden kanssa
 • Dokumentaation laadinta GMP:n mukaisesti (mm. validointisuunnitelmat ja raportit, validointitestit (IQ/OQ/PQ), laitteiden käyttö- ja ylläpito-ohjeet, poikkeamaselvitykset)
 • Laboratoriotiloihin liittyviin muutoksiin osallistuminen ja koordinointi laboratorion edustajana
 • Tiivis yhteistyö eri laitetoimittajien ja ulkopuolisten huoltotahojen kanssa
 • Osallistuminen laboratorion ja yksikön omiin kehityshankkeisiin

Yksikön kuvaus

Laadunvalvonnan Tekniset toiminnot -yksikkö vastaa laadunvalvontalaboratorioiden teknisestä toimintakyvystä ja laboratorioiden tarvitsemista tukitoiminnoista. Teknisten toimintojen henkilöstön tavoitteena on auttaa laboratorioita onnistumaan työssään.

Teknisten toimintojen vastuualueeseen kuuluvat laboratorioiden mittalaitteet ja tietojärjestelmät, tilat, hyödykkeet sekä kulutustavarat. Yksikkömme osaajia työskentelee neljällä eri paikkakunnalla: Espoossa, Turussa, Hangossa ja Oulussa.

Edellytykset

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

 • Korkeakoulututkinto kemian tai kemiantekniikan alalta tai vastaava
 • Kokemusta laboratoriotyöskentelystä ja kemiallisen analytiikan laitetekniikoista (mm. HPLC, GC, spektrofotometrit)
 • Hyvä tietotekninen osaaminen sekä kyky omaksua uusia järjestelmiä
 • Omaat reippaan, oma-aloitteisen ja aktiivisen työasenteen sekä taidon työskennellä tiiviisti työyhteisössä toisiaan tukien – myös tiukan aikapaineen alla
 • Työskentelet suunnitelmallisesti, omaat hyvät ennakointikyvyt sekä osaat tehdä tiivistä yhteistyötä laboratorion henkilöstön sekä muiden sidosorganisaatioiden kanssa
 • Hyvä suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito

Aiempi kokemus lääketeollisuudesta ja/tai tuntemus GMP:stä katsotaan eduksi.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä osaksi ammattitaitoista tiimiä, kansainvälisessäkin mittakaavassa mielenkiintoisen työympäristöön sekä hyvän perehdytyksen tehtävään ja tuen tehtävässä onnistumiselle. Tulet työskentelemään osana Suomen johtavaa lääkeyritystä. Voit lukea lisää arvoistamme ja Orionista työnantajana nettisivuiltamme.

Hakemuksia käsitellään jo hakuajalla, niin jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään su 3.3.2024

Lisätietoja tehtävästä antaa Osku Alanen, Technical Manager, QC Technical Operations p. 050 966 5632.

 

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään hyväksyttyä terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.
Valitusta henkilöstä tullaan myös teettämään turvallisuusselvitys ennen työsuhteen alkua.

Meitä orionilaisia on 3500 yli 30 maassa ja työskentelemme hyvinkin erilaisissa tehtävissä. Joukostamme löytyy niin tutkijoita ja laborantteja kuin insinöörejä ja IT-asiantuntijoitakin sekä tuotantotyöntekijöitä ja monia muita. Tarjoamme työntekijöillemme monipuolisia sekä vastuullisia tehtäviä aidosti monialaisessa ympäristössä. Kannustamme oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa työtehtäviin ja oman urapolun luomiseen Orionilla. Me etsimme oman alansa huipputekijöitä, jotka jakavat aidon innostuksemme siihen, mitä teemme.

 

Kirjaudu sisään

* pakollinen kenttä